Hemmagjord pizza och pizzasallad
Helgen närmar sig och vad passar då bättre än en hemmagjord pizza och pizzasallad, du blir förvånad över hur god pizzasallad man kan göra själv med rätt knep! Kolla in receptet och testa själv nångång. Självklart väljer man själv det man gillar på sin pizza

Tillagning
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda kraftigt.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut delarna och flytta över till smorda plåtar. Platta ut pizzorna med händerna.
Bred tomatsås på pizzorna och strö över osten. Fördela sedan fyllningen över osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över oregano.
Ingredienser
Pizzasallad
Tillagning
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Koka upp 1 liter vatten och häll över vitkålen i ett durkslag
Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak. (Jag brukar dubbla allt)
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.
