Hemmagjord pizza och pizzasallad

Helgen närmar sig och vad passar då bättre än en hemmagjord pizza och pizzasallad, du blir förvånad över hur god pizzasallad man kan göra själv med rätt knep! Kolla in receptet och testa själv nångång. Självklart väljer man själv det man gillar på sin pizza
 
 
 
 
 
 
 

Tillagning

 
 
 
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda kraftigt.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut delarna och flytta över till smorda plåtar. Platta ut pizzorna med händerna.
Bred tomatsås på pizzorna och strö över osten. Fördela sedan fyllningen över osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över oregano.
 
 

Ingredienser

  • 0,5 paket jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 krm socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 200 gram riven ost
  • oregano
  • chili oliver
  • rödlök
  • jalapeno
  • kebabkött
  • skinka
  • bacon

                   

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pizzasallad

 

  • 1 st (ca 7 dl strimlat) litet vitkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 krm italiensk salladskrydda
 

Tillagning

Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Koka upp 1 liter vatten och häll över vitkålen i ett durkslag

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak. (Jag brukar dubbla allt)

Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.