Pulled pork med pitabröd
Slår aldrig fel.. Testa om du inte gjort det tidigare :)
6 portioner
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- cirka 1,2 kg benfri fläskkarré
Kryddblandning
- 1 tsk korianderfrön
- 2 tsk gula senapsfrön
- 1/2 tsk svartpepparkorn
- 2 tsk salt
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk råströsocker

- Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.
- Stöt korianderfrön, senapsfrön och svartpepparkorn i morteln. Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.
- Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader. Låt stå cirka 5 timmar, tills köttet kan dras isär med en gaffel.
- Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.
- Blanda ingredienserna till brödet till en smidig deg. Jäs 1 timme under bakduk. Ta upp på mjölad arbetsbänk, dela och forma degen till 8 bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen vid 250 grader, cirka 8 minuter. Låt svalna.
- Snitta bröden i kanten och öppna till en ficka. Lägg strimlad vitkål och skivad rödlök i bröden. Riv köttet i bitar med gafflar och blanda med lite av såsen och lägg i bröden. Servera!