Pulled pork med pitabröd

Slår aldrig fel.. Testa om du inte gjort det tidigare :)
 
 
6 portioner
Ingredienser
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • cirka 1,2 kg benfri fläskkarré
Kryddblandning
  • 1 tsk korianderfrön
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk råströsocker
 
 
 
 
 
  1. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.
  2. Stöt korianderfrön, senaps­frön och svartpepparkorn i morteln. Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.
  3. Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader. Låt stå cirka 5 timmar, tills köttet kan dras isär med en gaffel.
  4. Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.
  5. Blanda ingredienserna till brödet till en smidig deg. Jäs 1 timme under bakduk. Ta upp på mjölad arbetsbänk, dela och forma degen till 8 bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen vid 250 grader, cirka 8 minuter. Låt svalna.
  6. Snitta bröden i kanten och öppna till en ficka. Lägg strimlad vitkål och skivad rödlök i bröden. Riv köttet i bitar med gafflar och blanda med lite av såsen och lägg i bröden. Servera!